Emmet will be Emmet

Cu acordul autoarei am tradus one-shot-ul „Emmet will be Emmet”. Aceasta este  twilight-is-lovee, si AICI este linkul cu one-shotul in engleza 🙂

Si autoarea ne zice sa ne gandim ca Bella nu este ‘cantareata’ lui Edward, si el nu este ademenit s-o omoare in fiecare moment in care este cu ea.


Scurta descriere: In anul 1980, Rosalie cere o reuniune de familie. Pentru a discuta orientarile lui Edward. DA, oameni buni, Rosalie vrea ca lumea sa creada ca Edward este gay. Edward nu este gay, totusi.

_____________________________________________________________________________

Anul 1980; Locul: Casa familiei Cullen

EPOV

Edward,  esti gay” Rosalie a anuntat.

Ce naiba?” Emmet tuna din camera lui de sus. S-a grabit jos, aratand nebun, si asezanduse langa sotia lui. Rosalie, Jasper, Alice si eu stateam prin living, doar vorbind. Carlisle si Esme s-au dus sa cumpere vopsea. Esme decizanduse sa redecoreze bucataria.

Nu sunt gay, Rosalie.” Am spus prin dintii inclestati.

Tine-ti ideea  pentru un minut.” A zis Rosalie, ridicandu-si degetul aratator. “Ii sun pe Esme si Carlsile. Este timpul pentru o reuniune a familiei.

Toata lumea era confuza. Toata lumea cu exceptia lui Alice, care arata ca si cum ar izbucni in rasete isterice in orice moment.

M-am uitat in mintea ei si am fost speriat de ce am auzit.

Edward. Gay. Ha, ha, ha!! Rosalie este asa de increzuta. Ea stie ca nu este gay, dar nimic nu o opreste! Este determinata sa aiba aceasta intrunire, si oh, se va intampla. As opri asta, deja stiind viitorul lui, si cu siguranta nu este gay, dar este asa de amuzant.  Edward, stiu ca asculti… Asa ca, o sa-ti spun ce stiu:


Viziune:

Am bratele stranse in jurul taliei unei splendide brunete. Eram in afara unei scoli, mergand spre masina mea. M-am aplecat si am sarutat obrazul ei, aparand o imbujorare pe fata ei.

Te iubesc, Isabella Swan, pentru totdeauna.” I-am soptit la ureche, facand ca roseata ei sa se accentueze.

Si eu te iubesc, Edward.” Mi-a spus, intinzandu-se sa ma sarute.


Woau” am soptit cand viziunea s-a sfarsit.

Da, uh-huh, doar veniti acasa. Avem sa discutam ceva ca o familie. Uh-huh. Dap, bine, in regula.  Ne vedm atunci.” Rosalie vorbi la telefon. Am fost prea ocupat in auzirea gandurilor lui Alice astfel incat nici n-am realizat ca Rosalie vorbise cu “parintii” nostri.

Doua minute mai tarziu, usa s-a deschis deodata, intrand Esme si Carlisle, carand galeti de vopsea.

‘Ma intreb despre ce e vorba in intrunirea de familie. Potrivit lui Rosalie, este destul de important’ Gandi Carlisle.

‘Reuniune de familie! Iubesc reuniunile de familie. Este asa de dragut sa stam impreuna ca o familie. Si sa fim o familie. Asa ca oamenii.’ Gandi Esme

Bine copii. Haideti sa stam jos la masa de familie si sa vorbim despre orice problema are nevoie Rosalie sa vorbeasca.” A spus Carlisle.

Cu totii obligati, ne-am asezat la masa dreptunghiulara in sala de mese.

Bine, Rosalie, ai cuvantul.” Carlisle a spus.

Edward este gay” Ea a spus simplu.

Nu. Nu sunt

Ei bine, Edward, trebuie sa fiu de accord cu Rosalie. Adica, uita-te la fapte. Tu nu te-ai uitat niciodata la o femeie mai mult ca o sora sau o prietena. Ai respins-o pe Rosalie si toate fetele din clanul Denali. Trebui s-o zic, frate. Esti gay.” Jasper accepta.

CE? Nu, nu sunt. Ele doar nu ma atrag.” Am renuntat.

Spui ca nu sunt frumoasa, Edward?” Rosalie a intrebat amenintator.

Nu, Rose. Spun simplu ca nu ma atragi.

Fie.

Oh, stiu!” Alice exclama. Toata lumea s-a uitat la ea. Ea a rupt camasa lui Jasper de pe el, dezvelindu-i muschii abdominali bine definiti. “Asta te atrage, Edward?

Oh, taci Alice. Tu stii ca nu sunt gay. Am auzit asta in mintea ta. Tu stii ceva ce nimeni nu stie, doar eu. Si asta sta asa, Alice.

Ea ridica din umeri.

Totul a fost tacut pentru ceteva secunde. Apoi, deodata, in acelasi moment, toata lumea parea sa realizeze ceva. Toate capetele noastre s-au intors in directia lui Emmet. El a fost tacut tot timpul asta, si toti stim ca Emmet nu este niciodata tacut.

Am izbucnit in ras la expresia sa. El tremura in scaunul sau, ochii sai inchisi strans.

Ew, este gay. Ew, este gay. Fratele meu este gay. Ew, ew, ew, ew, ew. De ce? De ce? DE CE! Ce-am facut vreodata de merit un frate gay? Ew, ew, ew. Ce se intampla daca el are sentimente fata de mine? Ewwwww! Ce se intampla – ce se intampla daca el imi da… paduchi*? Gandurile lui Emmet m-au facut sa rad si mai tare.

Nu sunt gay, Emmet.

Cand mi-a auzit vocea, ochii lui s-au deschis instantaneu.

E-esti sigur?

Pozitiv. Dar…daca imi schimb gandurile…Ai sa fii primul care afla, Emmy.” Am spus intr-un mod cochet, adaugand un clipit la sfarsit ca sa fie mai convingator.

El a sarit de pe scaunul sau si a fugit afara din casa, tipand de teroare de-a lungul drumului.


Cativa ani mai tarziu, la Liceul Forks (Anul lui Edward si Bella ca juniori impreuna)

Stateam in sala de mese, uitandu-ma la micile crapaturi din tavan, cand am vazut, cu coltul ochiului, ceva sau ar trebuie sa zic cineva, frumos.

Era Isabella. Isabella Swan. Fata din viziunea lui Alice. Viziunea care a avut loc cu asa multi ani in urma.

Bella!” Am auzit-o pe Alice strogand-o. Era ca si cum deja erau prietene.

Oh, buna, Alice.” Bella a zis timid. Ele au continuat sa vorbeasca pentru cateva minute, si apoi Alice a adus-o la masa noastra.

Bella, mi-ar placea sa-mi cunosti fratii. Ei sunt Rosalie, Emmet si Edward.” Ea a zis aratand spre fiecare dintre noi. “Si el este Jasper, iubitul meu.

Buna” Bella a zis incet si timd.

Imi pare bina sa te cunosc, Bella. Eu sunt Edward.” Am zambit si am intins mana. Cand mainile noastre s-au atins, am simtit o electricitate inlocuind tot veninul din corpul meu. Era ca si cum as fi electrocutat, exceptia fiind modul placut.

Bella arata socata pentru un moment. Dar cand s-a uitat la mine, si a vazut cat de intens o priveam, ea s-a imbujorat.

Am zambit multumit. Acesta a fost inceputul unui nou inceput.

Un inceput foarte fericit. Viata s-a transformat, intr-un final, cu adevarat fericit pentru mine.

Si Emmet nu va mai tremura departe de mine.

Da, el niciodata nu a incetat in a crede ca sunt gay.

Si nu cred ca el o va face vreodata.

Emmet va fi intotdeauna Emmet (Emmet will be Emmet)

Oftat.

THE END


paduchi*= autoarea a scris „cooties” in postul original. „Cooties” este un termen non-stiintific, folosit de copii pentru o „boala” imaginara. Acest termen avand si sensul de paduchi.


Sper sa va placa si sa-mi lasati parerea voastra:-):*

Kisses

  1. Ei bine, a fost extrem de amuzant! Felicitari pentru traducere! Mai asteptam si alte one-shot-uri!

    • Ma bucur ca ti-a placut! Poate imi sugerezi chiar tu unul:-) :-*

  2. minunat :))

    • Alexandra
    • 21 aprilie 2011

    Mai,nu stiu cred ca aveti toata lumea o parere prea proasta din cauza faptului ca Rosalie e mai rece fata de ceilalti.Daca ati citit cartile veti vedea ca nu e asa.
    Felicitari pentru capitolul tau,este foarte bun,si ca idee si ca poveste!
    Dar as vrea sa aud ca va schimbati parerea fata de ea pentru ca daca Edward a respins-o a facut-o pentru simplul fapt ca nu a fost sa fie,nu a trezit nici un fel de reactie la timpul ala pentru el.Reactia trezita un pic mai tarziu a fost cea de sora,o iubeste,o alinta Rose si tine la ea ca la o sora,asta o spune si el in carte.Doar ca ea e un pic mai speciala daca se poate spune asa,dar si ea isi iubeste fratele mai mare si familia,suntem siguri de asta.
    In rest,bravo astept sa ne mai scrii cate ceva la fel de frumos!

    • Patty
    • 20 iulie 2011

    Viata mea….. nu am ras asa de zile intregi…….
    tine,o tot asa..:):)

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu